luni, 5 decembrie 2011

Talentul creator al colectionarului



Rosu
Rosu n-ar avea voie niciodata sa fie tradat de Copacul Verde din Poveste, care marturisea intr-un scenariu amar, "eu nu pot fi de partea nimanui, pentru ca nimeni nu este de partea mea", pentru ca numai copacii sunt in stare sa-si inventeze ramurile in raportul acela ideal, si-atunci copacii inseamna ca trebuie sa
devina Rosii ca sa supravietuiasca asa peste tot, cu radacinile infipte intr-un curcubeu.

Oranj
Portocala spiritului din care se nasc fiicele cerului si ale pamantului totodata, pastrind fidel in sfera aromele cumpatului aparat de patimi prin credinta.

Galben
Nu oriunde Galbenul stie transforma gandul in spic, din care, dintr-un loc anume se tes intens si ample insufletite Lumini, zugravite simplu, pe pereti de Ctitorii ca sa ii invete pe oameni sa se inalte la Dumnezeu.

Verde
Imagini de abis, destine de culoarea absolutului nascut din ploi verde mineral, florile sperantei ce ineaca verde ierburi de vraja si de leac..

Albastru
O femeie: zmalturi bordurate muiate in sidef, furnici dulci ratacite prin colturi, lipiciuri lunecand pe sticle saruturi, amestecatura prinsa in constructzie..
O femeie: barbatul ce primeste amintirea si iarasi o rasfringe.
O femeie: barbatul ce iubeste patrat in cerc.
Cerc in patrat.

Indigo
Masura rosu-albastru, echilibru intre pamant si cer, simturi amestecand sufletul-ritm al inteligentei, intr-o alchimie incantata in soapte dintr-un ritual.

Violet
Pasi in echilibru pe sfoara de matase, treceri si petreceri de cuvinte invirtite de sapte ori cite sapte la incheietura unei miini.

Curcubeul, oameni simpli, cu har, ce se privesc ingaduitor in picturile colectionarilor de vise, ce au darul de a inventa spatii in care sa poata exista o pictura frumoasa cu copaci rosii, incarcati de fructe rotund portocalii ce tes
insufletite lumini hranite din ploi minerale, unde un barbat si o femeie se cuibaresc compozitional, incantand soapte ca dintr-un ritual, in timp ce cuvintele greieri cu perle la urechi, le suna muzica sferelor, de sapte ori sapte..

photo:chichester_cathedral_light.jpg

Niciun comentariu: