luni, 5 decembrie 2011

Rosu Pregnant



Rosu Pregnant inseamna:
Argint coclit. (griuri colorate)
Vin rosu-vanat tamaiat. (rosu violet)
Miros de animal cu coama incilcita din prea multa alergatura pe campuri. (umbra arsa)
Patura tesuta la razboi de casa, din lana daraita inegal, cu noduri, aspra ca o barba nerasa pe sani. (rosu cadmiu)
Aroma de tutun verde, dulce-amarui. (rosu siena)
Rugozitate de piatra amestecata din lipiciuri, pe foite subtiri de cuart. (rosu permanent)
Iarba albastra uscata si ingramadita intr-un spatiu protector din lemn. Ca o sura. (rosu caramiziu)
Limpezime a mintii imprevizibile, in stare sa recurga la cele mai neasteptate mijloace ca sa conduca jocul. Inteligenta sclipitoare, stapanita autoritar.(rosu imperial)
Logica si eleganta in judecati de valoare. (rosu englez)
Istorie fascinanta, cu lumi care imi sunt cunoscute.Sentimentul ca pot zambi, miscata de reactii si gesturi copilaroase. Foame de rasfat. Posesie. Val. Inepuizabil. Zambete ca o parere. (roz)
Zmuceala si furtuna doar cit sa ascunda imaginea intacta de copil. (rosu visiniu)
Povesti frumoase. (Cu zine, cu Pacala si Tandala, cu piticoti fauritori de fire de aur trase in fuioare, ploi rupte din ceruri, si ploi de taine, si taine, si maini ce
incearca sa tina inlauntruri, si maini care incearca sa atinga, si maini imaginand ursi polari pusi cu botul pe labe, imagini inventate pentru fete sau rusoaice femei cu inima larga, - rusoaicele stiu iubi cainii, - imagini cu personaje fantastice din parti de animale cunoscute, cu solzi de peste si cozi de pauni si creste de cocos si gura de barbat in loc de cioc, cu un deget care ameninta daca nu stai cuminte, cu maci portocalii si spirale incolacite parcurse din priviri). (rosu cinabru)
Prapadenie amestecata cu lene. (carmin)

Pregnant inseamna definitiv Barbatul ce iubeste intr-o singura culoare, Rosu Purpuriu, pentru ca in labirintul si balans al lumii, sa ma recompun intr-un intreg paradoxal, prin aceasta miraculoasa slabiciune:

Imaginea desavirsita a unui lipici zemuit al rosului cireselor amare, intins de un singur deget cu inel, pe o farfurie...

photo: nature - ulei pe carton panzat - dana stefan

Niciun comentariu: